Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Πότε αναμένονται οι αιτήσεις και οι πληρωμές για το επίδομα Θέρμανσης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ANT1, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε η υποβολή των αιτήσεων να πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις. Το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να ξεκινά από 64 ευρώ και θα φτάνει ως τα 650 ευρώ

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει το αργότερο μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου. Στην πρώτη φάση, θα υποβάλλονται αιτήσεις έως το τέλος του Δεκεμβρίου, ούτως ώστε οι πρώτες πληρωμές να τρέξουν τις πρώτες 15 ημέρες του Ιανουαρίου.

Όσοι δεν έχουν αποδείξεις αγοράς καυσίμων επαρκούς αξίας, ώστε να λάβουν το σύνολο του επιδόματος, θα μπορούν να συμπληρώσουν την αίτησή τους σε μια νέα προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου. Όσοι έχουν ήδη παραστατικά αγοράς αξίας διπλάσιας του επιδόματος που δικαιούνται, θα εξοφληθούν τον Ιανουάριο.

Στην πρώτη φάση θα υποβάλλονται αιτήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου ώστε οι πρώτες πληρωμές να τρέξουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Όσοι έχουν ήδη παραστατικά αγοράς αξίας διπλάσιας του επιδόματος που δικαιούνται θα εξοφληθούν τον Ιανουάριο. Όσοι όμως δεν έχουν επαρκούς αξίας αποδείξεις αγοράς καυσίμων ώστε να λάβουν το σύνολο του επιδόματος θα μπορέσουν να συμπληρώσουν την αίτησή τους σε μια νέα προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι πρότινος, όπου η χώρα ήταν χωρισμένη σε τέσσερις ζώνες με συντελεστές για το επίδομα θέρμανσης, αυτό πλέον θα καταβάλλεται ανά περιοχή. Έτσι, θα υπάρξουν πλέον 13.549 περιοχές με διαφορετικά ποσά. Εξυπακούεται πως περιοχές όπως η Φλώρινα, η Κοζάνη, τα Γρεβενά κ.ά. θα έχουν τον υψηλότερο συντελεστή, αφού καταγράφουν και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου