Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Τι θα ισχύσει για τον δεύτερο κύκλο για το Voucher 200 ευρώ

Οι αιτήσεις συνεχίζονται στο digital-access.gov.gr. Επίσης στην πλατφόρμα (https://beneficiary.digital-access.gov.gr) γίνεται η υποβολή αίτησης επιχορήγησης και θα είναι ανοικτή έως και τις 30 Ιουλίου 2021 .

Οι πρώτοι δικαιούχοι του voucher 200 ευρώ βρίσκονται εν αναμονή της έκδοσης των επιταγών τους. Τα κουπόνια έχουν αρχίσει να εκδίδονται σταδιακά από την Πέμπτη 15 Απριλίου.

Έως τις 5 Μαΐου 2021, θα έχει ξεκινήσει και ο β’ κύκλος του προγράμματος, με τα οποία θα μπορούν να διεκδικήσουν voucher και όσοι δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ -τους οποίους αφορά αποκλειστικά η πρώτη φάση.

Διευκρινίσεις σχετικά με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών που υποβάλλουν αίτηση για το voucher των 200 ευρώ παρέχει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ο ΟΠΕΚΑ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ότι οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το voucher των 200 ευρώ μπορούν να εισέρχονται στo Help Desk του προγράμματος: https://digital-access.gov.gr/voitheia.

Εν αναμονή βρίσκονται και οι δυνητικοί δικαιούχοι, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ καθώς ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα, τους περιλαμβάνει.

Για τους συγκεκριμένους δικαιούχους οι αιτήσεις συμμετοχής - επιχορήγησης στο δεύτερο κύκλο του Προγράμματος μπορούν να υποβάλλονται από την Τετάρτη 5 Μαϊου 2021, έως την ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος ( δηλ. στις 30 Ιουλίου 2021).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου