Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Οι αλλαγές που έρχονται για το επίδομα Παιδιού

Σε λειτουργία και πάλι η ηλεκτρονική πλατφόρμα «επίδομα παιδιού»  προκειμένου να υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις ή τυχόν τροποποιήσεις  ενώ τέλος του μήνα αναμένεται η πέμπτη δόση.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Παράταση μέχρι 31/12 δίνεται στην προθεσμία αίτησης για το επίδομα γέννας, αφού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού πολλοί έχασαν την προθεσμία.

Σύμφωνα με το Open, σχετικά θα εκδοθεί και μια ΚΥΑ που θα ρυθμίζει το θέμα των απουσιών για τους γονείς και θα διευκρινίζει για ποιες απουσίες από το σχολείο και σε ποιες συνθήκες θα επηρεάζονται τα επιδόματα παιδιού.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.

Το δικαιούμενο ποσό του επιδόματος παιδιού θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2020 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2018.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου