Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Ανακοινώθηκε έκτακτο επίδομα και δίμηνη παράταση για το επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ

Τι ανακοίνωσαν ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Γιάννης Βρούτσης για το έκτακτο επίδομα και το δώρο Χριστουγέννων.

Το διπλάσιο ποσό από αυτό που εισπράττουν θα λάβουν για τον μήνα Δεκέμβριο οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το έκτακτο επίδομα όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να γίνουν αιτήσεις καθώς τα χρήματα θα μπουν αυτόματα στους λογαριασμούς.

Η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αφορά 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά.

Επίσης στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση των ανέργων, αποφασίστηκε η δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας ΟΑΕΔ, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2020.

Στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση των ανέργων, αποφασίστηκε η δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2020, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 47166/1180/16.11.2020 (ΦΕΚ Β' 5051/16-11-2020).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου