Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Η Υφυπουργός Εργασίας για τις αλλαγές στα επιδόματα -Τι θα ισχύσει για τη μείωση ενοικίων

Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε την πιθανότητα της καταβολής για κάποια επιδόματα με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας, στο πλαίσιο ενημέρωσης σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για την Πρόνοια, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας έδωσε έμφαση στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των προνοιακών δομών, λόγω του κορονοϊού, λέγοντας ότι έχουν τεθεί αυστηρά πρωτόκολλα, ενώ ταυτόχρονα διανέμεται υγειονομικό υλικό στο σύνολο του προσωπικού των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και διενεργούνται rapid tests.

Παράλληλα, σχετικά με τη μείωση ενοικίων, δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ οι ΚΑΔ των πληττόμενων από τον κορονοϊό επιχειρήσεων, οι οποίες δικαιούνται απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Νοέμβριο του 2020.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε  στη Βουλή τροπολογία με την οποία επαναπροσδιορίζονται οι δικαιούχοι για το  επίδομα θέρμανσης . Παράλληλα αναφέρονται ρυθμίσεις για την χορήγηση έκτακτης παράτασης στις διαδικασίες ειδικής διαχείρισης και στους δημόσιούς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς.

Συγκεκριμένα, με αυτή προβλέπεται εφεξής η χορήγηση του επιδόματος στους καταναλωτές των επιδοτούμενων ειδών καύσιμης θέρμανσης αντί αποκλειστικά και μόνο σε εκείνους πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης που ισχύει σήμερα.

Τα επιδοτούμενα είδη καύσιμης θέρμανσης θα καθοριστούν με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, όπως επίσης τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος και το ύψος του ποσού.

Με την ίδια τροπολογία, παρέχεται έκτακτη παράταση 3 μηνών στις διαδικασίες ειδικής διαχείρισης και κατά 14 ημερολογιακές ημέρες στους δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς του νόμου 4307/2014, που λήγουν έως 31/12/2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου